svibanj 15

Otvoren pleternički poduzetnički inkubator

Otvoren pleternički poduzetnički inkubator

U pleterničkoj industrijskoj zoni danas je svečano otvoren Tehnologijsko-inovacijski centar s poduzetničkim inkubatorom koji je prvenstveno namijenjen novim tvrtkama i mladim pokretačima vlastitog biznisa.

Osim samog prostora, novim će poduzetnicima biti omogućeno ostvarivanje pravnih i marketinških usluga za razvoj poslovanja uz pomoć Grada Pleternice, kao i razvoj poslovanja, marketing i distribucija proizvoda te edukacija djelatnika.

Gradonačelnik Franjo Lucić i dogradonačelnica Antonija Jozić pojasnili su ciljeve ovog kapitalnog projekta čija vrijednost prelazi milijun eura, od čega je 60 posto iz pretpristupnih fondova Europske unije, a oko 3 milijuna kuna je osiguralo Ministarstvo obrta i poduzetništva te Fond za zaštitu okoliša.

U industrijskoj zoni imamo 30 hektara raspoloživih površina za investitore. Od osiguranog zemljišta, uređenog pristupa ka autocesti Zagreb - Lipovac do koje se dolazi za petnaestak minuta, budućim smo poduzetnicima znatno olakšali ulazak u poslovni svijet i očekujemo ih raširenih ruku - rekao je gradonačelnik Lucić dodavši kako se poticanjem poduzetništva stvaraju uvjeti za otvaranje radnih mjesta, a time i opstojnost pleterničkog područja.

Kroz poduzetnički inkubator svakom poduzetniku s idejom nastojat ćemo pružiti priliku da razvije vlastito gospodarstvo - ustvrdio je Lucić.

Inkubator već pokazuje svoje prve rezultate kroz svog prvog stanara koji će vrlo brzo krenuti s izgradnjom bioplinskog postrojenja putem kojeg će indirektno zaposliti više desataka obitelji od kojih će otkupljivati silažu s 250 hektara površine. Vodili smo se primjerom Pakraca koji gradi svoj drugi inkubator. Njihov prvi stanovnik danas zapošljava više od 300 ljudi, a to je upravo ono što želimo ovdje učiniti. Ovim projektom ćemo pomoći mladim poduzetnicima, ali i već postojećima u njihovom napretku i razvoju - izjavila je dogradonačelnica Antonija Jozić.

Vezane fotografije
Vanjski linkovi

Arhiva