svibanj 02

Edukacije za poduzetnike u PLINK-u!

Od ponedjeljka, 06.05., kreću edukacije i savjetovanja u inkubatoru; u sklopu projekta „Koraci suradnje“ kojega provodi Poduzetnički centar Pleternica. Prilika je ovo da tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva saznaju konkretne informacije o svakodnevnim temama s kojima se susreću, od poreznih olakšica, amortizacije, porezu na dohodak, plaćanju doprinosa, PDV-u, kreditima i ostalim pitanjima, od stručnih osoba. Za savjetovanje je angažirana Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požega, koja ima stručne suradnike zaposlene u poreznoj upravi, računovodstvenim servisima i bankarskim institucijama te sa svojom širokom lepezom znanja i bogatim iskustvom mogu dati odgovor na gotovo sva pitanja poduzetnika. Osim grupnih konzultacija, predviđeno je individualno savjetovanje za korisnike.

Raspored savjetovanja:

  • 06.05.2019., 18:00, TEMA: POREZNE OLAKŠICE (troškovi reprezentacije, amortizacija, neoporezive isplate, inventura, dodatne evidencije i sl.) - Poduzetnički inkubator, Ante Starčevića 35, Pleternica
  • 13.05.2019., 18:00, TEMA: SPECIFIČNOSTI U OPOREZIVANJU (za dionička društva – porezne obveze, obveznici PDVa, izdavanje računa i fiskalizacija i sl.)
  • 20.05.2019., 18:00, TEMA: SPECIFIČNOSTI U OPOREZIVANJU (za obrte – organizacijski oblici, porezne obveze, plaćanje poreza na dohodak i poslovne knjige, obvezni doprinosi, fiskalizacija i sl.)
  • 27.05.2019., 18:00, TEMA: SPECIFIČNOSTI U OPOREZIVANJU (za obiteljska poljoprivredna gospodarstva – razlike u poreznim obvezama, druga djelatnost – plaćanje doprinosa, PDV, fiskalizacija i sl.)
  • 03.06.2019., 18:00, TEMA: ALTERNATIVNI IZVORI FINANCIRANJA – odnos banke i tražitelja kredita (za OPGa, obrte i tvrtke – vrste kreditnih plasmana, namjena financiranja, kovenante, instrumenti kreditne zaštite, kreditna dokumentacija za obveznike poreza na dohodak ili dobit, financijska analiza i sl.)

Prva edukacija održati će se u Pleterničkom inkubatoru (PLINK), Ante Starčevića 35, Pleternica. Dodatne informacije o edukacijama pratite na našom web stranici, www.pcpl.hr ili nas nazovite na tel. 034/252-125. Svi ste dobrodošli. Ne propustite se priliku informirati na vrijeme. Edukacije se održavaju bez naknade. Iste su financirane iz Europskog projekta „Koraci suradnje“ kojega EU financira sa 85% bespovratnih sredstava.

Vanjski linkovi

Arhiva