Novosti

STRUČNI POSJET UDRUGE MOST 352 IZ ORIOVCA

Udruga MOST 352 iz Oriovca posjetila je 1.7.2021.god.  Poduzetnički centar, inkubatori i zonu Pleternica. Inače, udruga MOST 352 suradnik je i partner na europskom projektu „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“  koji je pripremao Poduzetnički centar Pleternica, a kojega provodi Grad Pleternica. Potaknuti dobrom suradnjom Udruga je izrazila želju za obilazak potpornih institucija Grada Pletenice s ciljem koje stvara uvjete za razvoj poduzetništva i ostalo

Okupljenima je prezentiran rad inkubatora, najznačajnije gradske mjere poticanja poduzetništva te predstavila neke od najznačajnijih EU projekata, kao i iskustva Grada Pleternice u  povlačenju sredstava iz EU fondova. Posjetitelji su dobili sve informacije kako grad promiče poduzetništvo kroz razvoj poduzetničkih zona, poduzetnički inkubator i centra, izravne financijske potpore poduzetnicima, razvoj infrastrukture.

Najviše ih je zainteresirao rad i funkcioniranje samog inkubatora. Obilaskom inkubatora dobili su sliku što je to inkubator, koje sve poslovne prostore ima te da je osmišljen  kao potporna institucija koja poduzetnicima u početnim fazama djelovanja (od osnivanja do prvih nekoliko godina rada) pomaže u razvoju kroz subvencionirani najam prostora, konzultantske i administrativne usluge, edukaciju, umrežavanje s drugim poduzetnicima i sličnim aktivnostima.

Posebnu pažnju su im privukle proizvodne hale u kojima se nalaze tvrtke Drugi krug, Genox i Alpha logistics. Vlasnik tvrtke Drugi krug gdin. Pandžić proveo ih je kroz svoju proizvodnju i upoznao sa proizvodnjom prvog pleterničkog craft piva. U drugoj proizvodnoj hali dočekali su ih djelatnici  tvrtke Genox  koji su posjetiteljima ispričali nešto više o samom poduzeću i kako se bave proizvodnjom i distribucijom dezinficijensa i sredstava za čišćenje na eko bazi.

Povratne informacije i utisci na cjelokupni obilazak od strane posjetitelja iz Oriovca su  jako pozitivni i kažu da im je sada puno jasniji način funkcioniranja inkubatora kao i njegova uloga za razvoj poduzetništva, posebice ruralnih krajeva kao što je Grad Pleternica.

Attachments
image021.jpg841.79 KB