Novosti

Deset godina Poduzetničkog inkubatora PLINK

Tehnologijsko-inovacijski centar s inkubatorom za razvoj ruralnog gospodarstva i poduzetništva, poznatiji kao Poduzetnički inkubator PLINK, tijekom svojih deset godina postojanja postao je mjesto inkubacije brojnih poduzetnika početnika, ali i važno mjesto pretvorbe brojnih ideja u poduzetničke projekte.

Nekadašnja direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, a sadašnja gradonačelnica Marija Šarić ističe kako se na ostvarenju glavne misije pružanja podrške poduzetnicima zbog koje je Poduzetnički inkubator i osnovan radi kontinuirano tijekom svih deset godina postojanja.

- Ono što smo planirali nakon otvaranja zgrade Poduzetničkog inkubatora PLINK, danas se ostvaruje. PLINK je mjesto susreta, informiranja i umrežavanja. Ponosna sam na svaki korak učinjen prema poduzetnicima, radi čega inkubator i postoji. Veselim se novim projektima i nadogradnji prostora i usluga koja nas očekuje u ovoj godini, a sve s ciljem još snažnije podrške razvoju gospodarstva našega grada, ali i šire – istaknula je Šarić.

Da je u prethodnom desetogodišnjem razdoblju svrha postojanja PLINKA u Gradu Pleternici i ostvarena ukazuju i nove investicije u Poduzetničkoj zoni među kojima su i bivši stanari inkubatora.  Inkubacijom u početnim godinama poslovanja, stanari izlaze ojačani i usmjeravaju se prema vlastitim investicijama u proizvodne pogone čime se ostvaruje zaokruženi poduzetnički put.

- PLINK je u deset godina postojanja postao mjesto savjetovanja i susreta poduzetnika i obrtnika s područja Grada Pleternice i okolice na što ukazuju ostvareni rezultati. U proteklih deset godina kroz inkubator je prošlo 45 stanara, odrađeno je 4577 sati savjetovanja naših klijenta, održano 120 okruglih stolova za ciljne skupine te provedeno 1653 sati edukacija. U razdoblju pred nama želimo našim poduzetnicima uspjeha i hrabrosti za nove korake kako bismo zajedničkim snagama nastavili ostvarivati pozitivne rezultate – zaključuje Nives Vargašević, prokuristica Poduzetničkog centra Pleternica.