Novosti

EU po mjeri mladih

Europska unija 2022. godine poseban je naglasak stavila na mlade europske građane i na ukazivanje važnosti mladih u izgradnji bolje, zelenije i uključivije budućnosti. Kako bi informirali mlade o prilikama za učenje, obrazovanje i susret s drugima, udruga Mladi za mlade Pleternice, uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova, provodi projekt „EU po mjeri mladih“  kojemu je glavni cilj informirati o mogućnostima koje Europska unija pruža upravo njima.

Jedna od aktivnosti navedenog projekta su i ciklusi radionica na zadanu temu, od kojih su dva ciklusa provedena prigodno u E-inkubatoru, dok su druga dva ciklusa provedena u tehnološko-inovacijskom inkubatoru PLINK.

Djelatnice Poduzetničkog centra Pleternica su za učenike Ekonomske škole Požega, područnog odjeljenja Pleternica pripremile prezentaciju o prilikama za mlade u Europi s naglaskom na programe koji im omogućuju obrazovanje, putovanja i volontiranje u drugim državama članicama. Nastavno na prezentaciju, uslijedio je kviz kojim su učenici provjerili svoje znanje te opuštena debata kojom su mladi izrazili svoje potrebe i mišljenje o smjeru kojim se njihova lokalna sredina razvija zahvaljujući Europskoj uniji.

Prigodno, susret s mladima je bio prilika za informiranje o poduzetničkim-potpornim institucijama Grada Pleternice i onome što im institucije nude nakon završetka obrazovanja i skorog dolaska na tržište rada, a sve to je potvrđeno obilaskom i razgovorom sa stanarima inkubatora.

"

 

"

 

"

 

"

 

"

 

"