Novosti

Nova stanarka Poduzetničkog inkubatora Plink – DIZAJN by MATEJA

Poduzetnički inkubator Plink ovih dana dobio je novog stanara, točnije stanarku - vlasnicu obrta Dizajn by Mateja. Mateja Božić odlučila se vratiti iz Njemačke gdje je živjela s obitelji, uzeti stvari u svoje ruke i upustiti se u samostalne poduzetničke vode. Stečeno krojačko znanje i kreativnost za stvaranje maštovitih odjevnih kreacija bile su motiv za otvaranje krojačkog obrta.

- Odluka za otvaranjem vlastitog obrta nije bila jednostavna. Iza nje stoji puno promišljanja i skupljanja hrabrosti. Prilikom otvaranja obrta velika podrška bila mi je moja obitelj i prijatelji bez kojih bi sve ovo bilo puno teže. Olakšavajuća okolnost je prostor u Plinku u kojemu ću raditi, zbog smanjenih troškova najma i same pomoći djelatnika Poduzetničkog centra Pleternica – izjavila je Mateja Božić, vlasnica obrta Dizajn by Mateja.

Matejina ideja za pokretanjem poslovanja prepoznata je i od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te je za nabavu opreme i ostale troškove pokretanja poslovanja planirane poslovnim planom ostvarila HZZ-ovu potporu za samozapošljavanje.

- Danas smo iznimno sretni jer je naš inkubator primio novu stanarku i time Plink tim broji jednog člana više. Mateji želimo čestitati na entuzijazmu i upornosti prilikom otvaranja krojačkog obrta i želimo joj puno sreće i poslovnog uspjeha uz napomenu da Poduzetnički centar stoji na raspolaganju u svim fazama poslovanja – zaključila je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Ako imate ideju za novi odjevni predmet ili vam je potreban popravak postojećeg na raspolaganju vam je nova majstorica svoga posla. Za više informacija o uslugama obrta Dizajn by Mateja potražite na facebook stranici ili putem e-maila dizajnbymateja@gmail.com.