Novosti

Tradicionalno blagdansko druženje poduzetnika i obrtnika s područja Grada Pleternice

Predblagdanski tjedan, kao i prethodnih godina, obilježen je tradicionalnim prijemom i druženjem poduzetnika i obrtnika s područja Grada Pleternice. Okupljanje lokalnih gospodarstvenika bila je prigoda za osvrt na rezultate ostvarene tijekom 2022. godine, ali i prilika na stavljanje naglaska na nove natječaje čija se objava očekuje u narednom periodu.

Svim prisutnima obratila se Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica te se prezentacijom osvrnula na proteklu 2022. godinu, ali i ono što se sve očekuje u narednoj godini. „Ovo tradicionalno druženje je prilika da se okupimo i sumiramo rezultate koje smo ostvarili u protekloj godini. Ako usporedimo 2021. i 2022. godinu, vidimo da imamo rast obrta za 5 % uz koji također bilježimo i rast trgovačkih društava za 11%. Rast je rezultat vašeg napornog i marljivog rada jer vi ste nositelji razvoja gospodarstva Grada Pleternice i zato bih iskoristila ovu priliku da vam na tome čestitam. U narednoj godini naše četiri potporne institucije vam i dalje stoje na raspolaganju u vidu informiranja i savjetovanja, pripremi poslovnih planova, edukacija i tehničke pomoći pri provedbi projekata.“ – naglasila je direktorica Rudež.

Svim prisutnima obratila se i gradonačelnica Marija Šarić naglasivši kako unatoč izazovnim vremenima, energetskoj krizi i rastu cijena, poduzetnici i poljoprivrednici pleterničkog kraja i dalje bilježe pozitivne rezultate. „Danas smo potpisali 45 novih ugovora za poduzetnike i obrtnike ukupne vrijednosti gotovo 700 tisuća kuna. Ukupna prijavljena ulaganja vas gospodarstvenika i jučerašnjih poljoprivrednika iznose oko 4 milijuna kuna. Čestitam vam svima na tome, jer unatoč svim krizama i turbulencijama, vi se i dalje borite i ne odustajete. Hvala vam svima na pruženoj ruci suradnje u protekloj godini, hvala vam na svim pohvalama, kritikama i svim smjernicama koje su pomogle, kako meni, tako i mom timu da dalje rastemo i razvijamo se. Otvoreni smo za nove prijedloge u 2023. godini, stoga vas pozivam na daljnju suradnju jer su vam vrata uvijek otvorena.” – rekla je gradonačelnica.

Izaslanica predsjednika Vlade RH i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić prigodno se obratila svim nazočnima i čestitala poduzetnicima i obrtnicima na svemu učinjenome u Gradu Pleternici te je istaknula kako je Vlada Republike Hrvatske donijela novu kartu potpora što znači da će ulaganja kroz fondove Europske unije u postotnom iznosu biti daleko veća nego što je to bilo ranije. Uz navedeno, županica je naglasila kako je donesen Plan industrijske tranzicije panonske Hrvatske gdje su osigurana ogromna sredstva za aktivnosti usmjerene na drvnu industriju, metalo-prerađivačku industriju, poljoprivredu, IKT, turizam i ostalo.

Druženje obrtnika i poduzetnika nastavljeno je neformalnim druženjem u adventskom šoru kao zahvala za marljiv rad i daljnji poticaj za nastavkom međusobne suradnje, završetka započetih aktivnosti i pripremu za nove izazove koji slijede.